College

Print
College

Afbeelding: Archief Limburgs Dagblad

Het College viert zijn zilveren bestaansfeest. Het leerlingenaantal van de in 1954 opgerichte Handelsavondschool groeide in de tijd van 40 naar 1200.

Wie weet de naam van deze onderwijsinstelling, in welke plaats was (is) ze gevestigd, en wie herkent de leerlingen en hun leraar geschiedenis op deze foto uit maart 1979?

Reacties kunt u sturen naar peter.devreede@delimburger.nl

Reacties:

In de krant van zaterdag 3 februari staat een foto van Mavo Don Bosco uit Geleen met de eindexamenklas van dat jaar in geschiedenis De leraar is Zef Schurgens hij gaf geschiedenis en biologie, kwam uit Sittard. In zijn vrije tijd deed hij veel aan de geschiedenis van de Westelijke Mijnstreek en was ook nog verschillende jaren voorzitter van de oogstdankfeesten in Berg aan de Maas.
Johan Wagemans

Hallo,
Ik wil even reageren op de foto van "kiek van toen".
Ik, 57 jaar oud, sta zelf niet op de foto, maar was leerlinge vanaf het schooljaar 1973. Ik herken Dhr.Demarteau op deze foto, broer van een latere colega Toos Demarteau.
Leuk zeg.
Groetjes,
José Halovics.

Beste Peter, 
De geschiedenisleraar is dhr. Zef Schurgers. Inmiddels de vader van.
Hij heeft ook lesgegeven aan de Mavo Don Bosco in Geleen, en was jarenlang voorzitter van de oogstdankfeesten in Berg aan de Maas.
M.vr.gr.  
René Deneer

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →