Raadsleden met politiek verleden op PVV-lijst

Print
Raadsleden met politiek verleden op PVV-lijst

PVV-lijsttrekker Robert Housmans. Afbeelding: Loraine Bodewes

Geleen - Op de kandidatenlijst van de PVV bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in Sittard-Geleen staan diverse personen met een politiek verleden bij een andere partij.

Dat geldt onder anderen voor Peter Vola (ex-VVD), Jos Coumans (ex-CDA) en Kim Devillers (ex-Stadspartij). In de politieke arena van Sittard-Geleen woedt al maanden een felle discussie over het grote aantal partij-overlopers.

Transferbedrag
Ook burgemeester Sjraar Cox hekelde onlangs de stortvloed aan politieke transfers, die in zijn ogen een negatief effect hebben op het imago van de stad. "Eigenlijk zou er in de Gemeentewet een soort transferbedrag opgenomen moeten worden. Al was het alleen maar om de kosten van de timmerman te betalen die iedere keer opnieuw ingehuurd moet worden om de vergadertafels in de raadszaal aan te passen aan de nieuwe politieke realiteit”, liet Cox zich cynisch ontvallen

Top vijf
Drie zittende volksvertegenwoordigers in Provinciale Staten bezetten de top van de kandidatenlijst. Behalve lijsttrekker Robert Housmans, die in het Limburgs parlement al geruime tijd de PVV-fractie aanvoert, staan ook zijn naaste collega’s Daryl Pfoster en Willem Dierks in de top vijf van de kieslijst.

Housmans was eerder vijf jaar raadslid in de fusiestad. Daarbij kwam hij uit voor diverse lokale partijen, waaronder de Stadspartij. Ook Pfoster maakte ooit deel uit van de Stadspartij.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee