Ook individuele straffen bij amateurclub Centrum Boys na wangedrag

Het veld van Centrum Boys.

Het veld van Centrum Boys.© De Limburger

De KNVB heeft voor de ongeregeldheden rond de amateurvoetbalwedstrijd SHH – Centrum Boys in november vorig jaar niet alleen de Sittardse club gestraft, maar ook vier bij die club betrokken personen.

Redactie

Het gaat om de trainer, een staflid, een speler en de sponsor van de club. Zij kregen straffen variërend van een schorsing van zes maanden tot ontzegging van toegang tot het sportpark gedurende het lopende seizoen opgelegd.

Geen commentaarHet is niet duidelijk of Centrum Boys tegen de straffen in beroep gaat. Bestuurslid Jos Schmetz zegt dat binnen de club is afgesproken dat niemand reageert, totdat een en ander intern is besproken. Volgens een woordvoerder van de KNVB is het tot en met maandag mogelijk in beroep te gaan.

BoeteZoals eerder gemeld kreeg Centrum Boys, uitkomend in de tweede klasse G, drie punten in mindering en een boete van 300 euro opgelegd. Gaat het eerste elftal van de club opnieuw in de fout, dan kan het team uit competitie genomen worden door de KNVB.

GeslagenBij de ongeregeldheden in Herten werd de wedstrijd gestaakt nadat de scheidsrechter bedreigd werd en onder anderen de voorzitter van SHH geslagen werd. Meerdere politieagenten werden ingezet om de orde te herstellen.

KopstootInmiddels is duidelijk dat de KNVB de speler Brahim Benahmed een half jaar heeft geschorst voor het uitdelen van een kopstoot en staflid Eugène Lourens drie maanden voor bedreiging. Coach André Boessen - trainer van Fortuna onder 19 jaar - is twee maanden voorwaardelijk geschorst voor het bij de keel grijpen van een speler van SHH. Sponsor Roger Keijbeck heeft voor de rest van het seizoen voor het slaan van de voorzitter van SHH een ontzegging tot het sportpark van Centrum Boys bij thuiswedstrijden opgelegd gekregen.