Roda met lege handen na zinderende bekeravond

Print
Roda met lege handen na zinderende bekeravond

Willem II'er Tsimikas (L) in duel met Dijkhuizen. Afbeelding: ANP Pro Shots

Op een zinderende cupavond in Tilburg is Roda JC er niet in geslaagd om de poort naar de halve finale open te beuken. De Kerkradenaren verloren de strafschopserie nadat het duel tegen Willem II in 2-2 was geëindigd.

Roda moest het in Tilburg doen zonder de uitblinker van de laatste wedstrijden, Dani Schahin. Vlak voor de aftrap kreeg coach Molenaar nog een tegenvaller: Gnjatic was in warming-up geblesseerd geraakt en werd vervangen door Chris Kum, die met Auassar en Werker een blok van drie centrale verdedigers vormde.

Oog van de naald
Ondanks de versterkte vesting ging Roda in de levendige openingsfase meteen al twee keer door het oog van de naald: Sol miste een riante kans, Lewis raakte de paal. De Kerkradenaren doken daarna geregeld dreigend voor het Willem II-doel op. Vancamp wachtte te lang met schieten na een snelle counter, Auassar zag een vrije trap eindigen op de vuisten van Branderhorst.

Penalty
Tien minuten voor rust veerden de ruim vijfhonderd Roda-fans in het uitvak massaal op. Vansteenkiste werd gevloerd,  Gustafson verzilverde de penalty: 1-0. Maar het antwoord van de thuisploeg volgde direct. Ogbeche kopte de gelijkmaker binnen: 1-1.

Wereldgoal
De tweede helft begon meteen spectaculair. Nadat Willem II weer een goede kans om zeep had geholpen, maakte Donis Avdijaj een wereldgoal: de Duits-Kosovaarse aanvaller mikte de bal vanaf twintig meter schitterend in de kruising: 1-2.

Videoref
Maar ook nu kwam de reactie van de thuisploeg snel. Een vrije trap van Tsimikas velde de krakende Roda-defensie: 2-2. Invaller Ngombo leek vervolgens zijn reputatie als supersub waar te maken, maar zijn doelpunt werd na advies van de videoref (hands Rosheuvel) afgekeurd. Direct erna faalde diezelfde Rosheuvel voor open goal.

Spektakel
Ook de verlenging was volop spektakel. El Hankouri (Willem II) kogelde op de paal, Ngombo vergat om een blunder van doelman Branderhorst af te straffen. Uiteindelijk moesten strafschoppen de beslissing brengen. In die Russische roulette ging Roda alsnog ten onder, toen Ndenge de laatste penalty miste.

Nieuw: Voetbaluitslagen

Hier vind je alle voetbaluitslagen, de standen en het programma van de Eredivisie t/m de 5e klasse.

> Bekijk hier de voetbaluitslagen