Formule 1 heeft startlijst compleet, Verstappen opnieuw 33

© EPA/Jose Mendez

De Formule 1 heeft de officiële startlijst voor het komende seizoen vrijgegeven. Wereldkampioen Lewis Hamilton kiest er opnieuw voor met startnummer 44 te rijden, Max Verstappen houdt vast aan nummer 33.

ANP

Vier renstallen rijden rond met een gewijzigde naam. Het seizoen begint op 25 maart met de Grote Prijs van Australië in Melbourne.

NieuwkomerNieuwkomer Charles Leclerc, de coureur uit Monaco die voor Alfa Romeo Sauber zal racen, kiest voor startnummer 16. De Rus Sergej Sorotkin, nieuw bij Williams, kiest voor nummer 35.

SponsorDe renstal van Verstappen gaat het seizoen in onder de naam Aston Martin Red Bull. Het Britse automerk is de titelsponsor van het Oostenrijkse team. De opleidingsploeg van Red Bull, Toro Rosso, krijgt Honda erbij in de naam. De Japanners leveren de motor aan het team.

McLaren heeft de samenwerking met Honda verbroken en gaat het nieuwe racejaar in als McLaren F1. Alfa Romeo is de nieuwe hoofdsponsor van Sauber.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee