Meisje (3) zit alleen met dode moeder in woning Rotterdam

Foto ter illustratie

Foto ter illustratie© ANP

In een woning in Rotterdam is onlangs een meisje van drie jaar aangetroffen dat alleen was met haar dode moeder. Hoe lang de peuter samen met haar overleden moeder in huis verbleef, is niet bekendgemaakt.

Michael Ramaker/ANP

Volgens de regionale zender RTV Rijnmond gaat het vermoedelijk om een week. De politie noch de gemeente Rotterdam wil dit bevestigen.

Natuurlijke doodVolgens de politie is de 41-jarige moeder een natuurlijke dood gestorven en is van een misdaad geen sprake. Het kindje en de vrouw werden 20 januari ontdekt.

Wethouder Sven de Langen (onderwijs, jeugd en zorg) heeft de gemeenteraad van Rotterdam in een brief op de hoogte gesteld van het 'tragische incident'. Volgens hem verblijft het meisje inmiddels bij een pleeggezin en maakt ze het naar omstandigheden goed.

OnderzoekDe gemeente heeft na het incident meteen de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en het Wmo-toezicht op de hoogte gebracht. De instanties zijn een onderzoek begonnen. De moeder en het kind waren bekend bij hulpverleningsinstanties.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee