'Geen aanpassing nodig aan cv-ketel thuis'

© ANP

Nederlandse huishoudens hoeven geen aanpassing te doen aan hun cv-ketel of andere installatie nu minister Eric Wiebes (Economische Zaken) heeft beloofd de gaskraan in Groningen geleidelijk aan dicht te draaien.

ANP

Leveringen van Nederlandse gas aan huishoudens zijn volgens Gasunie voorlopig gegarandeerd.Lees ook: De gaskraan bij ons thuis moet dicht. Maar hoe?

VerlagenWiebes wil zo snel mogelijk de gaswinning in Groningen verlagen. Mogelijk worden in de toekomst eventuele tekorten aangevuld met buitenlands gas, waar de doorsnee huis-tuin-en-keukenketel niet geschikt voor is. Maar huishoudens hoeven daar dus niet voor te vrezen.

InstallatieQua leveringen zullen eerst de export en de industrie eraan moeten geloven. Ook ligt er nog een mogelijkheid op tafel om via een te bouwen installatie buitenlands gas geschikt te maken voor de Nederlandse markt. Met de bouw van een stikstofinstallatie is een bedrag van zeker 500 miljoen euro gemoeid. De vraag is of Wiebes dat te duur vindt of niet.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee