Fortuna sluit onrustige week af met derde verlies op rij

© Orange Pictures

© Orange Pictures

© Orange Pictures

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Fortuna Sittard heeft vrijdagavond een roerige week in mineur afgesloten met een 2-0 nederlaag in en tegen Volendam.

Nick Bruls

In drie minuten tijd scoorde Volendam twee keer en was een nieuwe domper een feit. Door het verlies laat Fortuna de kans liggen om de koppositie weer over te nemen van NEC, dat ook verloor.

Het in uitstekende vorm verkerende Volendam nam direct het initiatief tegen het zwalkende Fortuna en leek vroeg op voorsprong te komen, maar Perr Schuurs kopte in de vijfde minuut een inzet van de lijn. In de loop van de eerste helft kwamen de Sittardenaren zelf meer aan voetbal toe, tot opluchting van de meegereisde fans, die al ruim twee wedstrijden lang daarop zaten te wachten.

Op voorsprongNa rust leek Fortuna de opwaartse lijn door te trekken, maar uit de eerste de beste aanval van de thuisclub kwam Volendam op voorsprong. Oud-MVV'er Luis Pedro schoot via de binnenkant van de paal binnen. En vlak daarna knalde tot overmaat van ramp Gijs Smal de 2-0 in de verre hoek.

De zoveelste dreun in slechts een paar weken tijd was voor trainer Sunday Oliseh reden om een driedubbele wissel door te voeren. Onder anderen het van Norwich City gehuurde Engelse toptalent Todd Cantwell kwam in de ploeg en ook nieuweling Lazar Kojic kreeg zijn eerste speelminuten.

Nieuw elanDe rigoureuze ingreep gaf Fortuna nieuw elan. André Vidigal kreeg een aardige kans, maar had te veel tijd nodig, waardoor zijn schot van dichtbij werd geblokt. Fortuna zette aan, al kon het ondanks alle goede wil amper gevaarlijk worden. Volendam bleef gevaarlijk in de counter. Gescoord werd er echter niet meer en dus leed Fortuna de derde nederlaag op rij.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee