Kristallen Film voor Nao 't Zuuje

Print
Kristallen Film voor Nao 't Zuuje

Beeld uit de filmdocumentaire ‘Nao ’t Zuuje’, met helemaal boven prins Lex I (Uiting) te midden van zijn carnaval vierende volk, en hierboven het bewijs dat kijken en genieten van het bonte gedoe op zijn tijd óók aardig vastelaovendvermaak is. Afbeelding: Pr/Pupkin Film&TV

De documentaire Nao ’t Zuuje heeft de status van Kristallen Film gehaald.

Volgens het Nederlands Film Festival heeft de documentaire over vastelaovend sinds de première in Venlo op 6 januari al meer dan 20.000 bezoekers getrokken.

Nao 't Zuuje is de eerste documentaire van dit jaar die een Kristallen Film verdient, waar 10.000 betalende bezoekers voor nodig zijn. Nao ’t Zuuje is een documentaire van Rob Hodselmans en producent Pieter Kuijpers. De documentaire was een initiatief van Prins Lex I van de Venlose carnavalsvereniging Jocus en zijn adjudanten Dick en Martijn. 

Film
In de film volgt Hodselmans enkele hoofdpersonen die de vastelaovend intens beleven. De prins, als centrale carnavalsfiguur, komt tijdens het feest deze hoofdpersonen op verschillende momenten tegen en de impact van vastelaovend op een samenleving wordt steeds duidelijker.

Nao ’t Zuuje draait momenteel in zeventien filmtheaters. BNNVARA zendt donderdag 8 februari (21.45 uur) een ingekorte versie van 50 minuten uit op NPO 3.