Manager wereldkampioene veldrijden opgepakt na vechtpartij

Print
Manager wereldkampioene veldrijden opgepakt na vechtpartij

Afbeelding: Ermindo Armino

Valkenburg / Berg / Walem - Kort na de finish van het WK veldrijden voor vrouwen in Valkenburg zijn beveiligers slaags geraakt met mensen uit de entourage van wereldkampioene Sanne Cant. Daarbij zijn twee mensen opgepakt, onder wie Philip Roodhooft, de manager van Cants ploeg Correndon-Circus en zijn vrouw.

Dat bevestigt een woordvoerder van de ploeg.

Accreditatie
Het gevolg van Cant, onder wie haar broer, wilde naar het podium bovenop de Cauberg om de ceremonie mee te maken, maar zij hadden niet de juiste accreditatie en kregen geen toestemming van de beveiligers. Daarop ontstond een handgemeen en vielen rake klappen. Onder anderen de Belgische bondscoach Sven Vanthourenhout en organisator Gert Veenhuizen waren getuigen van het incident.

Vrij
De twee opgepakten zijn inmiddels weer vrij. De ploeg komt later met een verklaring naar buiten. "De politie heeft zich verontschuldigd en heeft gezegd dat het om een spijtig voorval gaat", verklaart Christoph Roodhooft, mede-eigenaar van de ploeg, tegenover de Vlaamse televisiezender Sporza.

Lees ook: Sanne Cant wint WK veldrijden bij de vrouwen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen