Koude week van start met temperaturen onder nul

Print
Koude week van start met temperaturen onder nul

Afbeelding: iStock

Met temperaturen in de ochtend van iets onder het vriespunt is zondag een week met winterse omstandigheden van start gegaan. In Maastricht werd met -1,1 graden de koudste temperatuur van het land gemeten.

Zondagochtend is het lokaal oppassen voor gladheid, meldt MeteoLimburg. Later op de dag trekken er winterse buien met lichte sneeuw over de provincie. Ook daarbij kan het wit en glad worden.

Vriezen
De temperatuur komt niet hoger dan 2 à 3 graden en met een matige noord tot noordoostelijke wind voelt het koud aan. In de avond gaat het volgens de metereologen opnieuw vriezen met 0 tot -2 graden.

Maandag gaat het opnieuw vriezen. Tijdens opklaringen kan het echter zonnig worden en loopt de temperatuur op tot zo'n 4 graden. Door de wind voelt het ook dan kouder aan.

Dooi
Ook de rest van de week is sprake van lichte tot matige vorst in de nachten. Er drijven ook wolkenvelden over waarbij het 's nachts minder koud is. Vanaf donderdag draait de wind en zet de dooi in.

Carnaval
Tijdens de carnavalsdagen verwacht het weerbureau wisselvallig weer met temperaturen van zes graden overdag en rond het vriespunt 's nachts.

Bekijk hier alle weersverwachtingen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →