Wereldkampioene kreeg niets mee van vechtpartij

Print
Wereldkampioene kreeg niets mee van vechtpartij

Sanne Cant (midden) pakte goud. Afbeelding: ANP

Sanne Cant kroonde zich zaterdag in Valkenburg voor de tweede keer op rij tot wereldkampioene veldrijden bij de vrouwen. De Belgische stond zondag de pers te woord, bijgestaan door de broers Roodhooft. Die raakten betrokken in een vechtpartij met de security.

Cant zelf heeft de vechtpartij niet gezien. "Anders was ik me er wel mee gaan bemoeien." Het kon de pret gelukkig niet drukken. "We hebben een heel leuke avond gehad."

Schaduw
Het was een opvallend verhaal na het WK bij de vrouwen. Ploegleider Philip Roodhooft kreeg klappen van veiligheidsmensen en werd nadien afgevoerd naar het politiebureau, waar hij een verklaring moest afleggen. "Ik wist het niet", zegt Cant daar zondag over. "Ik heb het pas achteraf gehoord, onderweg naar de perszaal. Maar als ik het had gezien, was ik mij er wel mee gaan bemoeien”,aldus de Belgische. "De titel was echter het belangrijkste, dit incident staat in de schaduw. De mensen zullen het snel vergeten."

De kersverse wereldkampioene heeft niet al te gek gedaan na haar zege. "Ik ben bij de ploeg gebleven. Ik kreeg wel berichten van de Nederlandse dames om te vragen waar ik zat, maar dat was nogal ver uit de buurt. We hebben het op hotel heel gezellig gemaakt. Het was een heel fijne avond, we hebben goed gegeten en nadien nog wat gedronken", aldus Cant. Welke cocktail werd er deze keer uitgekozen? "We hebben het bij Sex on the Beach gehouden. We zijn de zoete kant op gegaan", lachte ze.

Voetnoot
Ook ploegleider Roodhooft heeft ondanks de vechtpartij genoten van de overwinning. "Het was slechts een kleine voetnoot. We hebben gevierd zoals het hoort. Ik heb het makkelijk van me kunnen afzetten. Er is een klacht ingediend en daarmee is de zaak gesloten."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →