Belg Iserbyt pakt goud bij de beloften

Print
Belg Iserbyt pakt goud bij de beloften

Afbeelding: HBVL/BELGA

Eli Iserbyt is voor de tweede keer in zijn carrière wereldkampioen veldrijden bij de beloften. De Nederlander Joris Nieuwenhuis pakte zondag in Valkenburg het zilver.

De Fransman Benoist schoot het best uit de startblokken maar ook titelverdediger Nieuwenhuis en Iserbyt hadden een goede start, in tegenstelling tot de Britse topfavoriet Tom Pidcock en Belgisch kampioen én kampioenschapsrenner Thijs Aerts.

Schoenproblemen
Aanvankelijk nam Nieuwenhuis de koers in handen gevolgd door Iserbyt. Door een schuiver en schoenproblemen bij de Nederlander kon Iserbyt echter passeren en een gaatje slaan. Aan het einde van de tweede ronde had hij zo al een voorsprong van twintig seconden op eerste achtervolger Niewenhuis.

Val
Ondanks een spectaculaire val in de derde rond bleef Iserbyt domineren. Nieuwenhuis kon hem niet meer achterhalen.

Onbedreigd
Iserbyt ging de slotronde in met bijna een halve minuut voorsprong op het Nieuwenhuis - Gras. De West-Vlaming maakte geen enkele fout meer en reed onbedreigd naar zijn tweede wereldtitel, de Nederlander Nieuwenhuis werd verdienstelijk tweede voor de Fransman Gras.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen