IJzersterke Van Aert verrassend wereldkampioen veldrijden

Print
Wout van Aert is zondag verrassend wereldkampioen veldrijden geworden.

De 23-jarige Belg kwam in Valkenburg alleen over de finish en mag zich voor de derde keer de beste van de wereld noemen. Topfavoriet Mathieu van der Poel werd tegen de verwachting in derde. De zilveren plak was voor de Belg Michael Vanthourenhout.

Klimmetje
Van der Poel wist de thuisrace geen moment naar zijn hand te zetten. Na een voortvarend begin werd de 23-jarige Nederlander, die het afgelopen seizoen de dienst uitmaakte in het veld, al in de eerste ronde voorbijgesneld door Van Aert. Bij klimmetje te voet liep de Belg hem op een glibberig heuveltje voorbij.

Forse achterstand
Van Aert zag zijn voorsprong daarna steeds verder oplopen. Na drie rondes op het loodzware parcours werd Van der Poel al op een dikke minuut achterstand gezet. De Nederlander was ondertussen in een gevecht verwikkeld met Belg Michael Vanthourenhout. Na vijf ronden bedroeg de voorsprong van Van Aert zelfs even drie minuten. 

Kansloos
Dat Mathieu van der Poel kansloos was in Valkenburg was had ook zijn vader, oud-wielrenner Adrie van der Poel, al snel gezien. Nog tijdens de wedstrijd liet hij in diverse interviews weten dat het er niet in zat voor zijn zoon. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →