Feest in Venlo: VVV velt Feyenoord dankzij late strafschop

Print

Leemans juicht na zijn benutte strafschop. Afbeelding: ANP Pro Shots

VVV heeft zondag in eigen huis voor een stunt gezorgd tegen Feyenoord: de regerend landskampioen werd met 1-0 verslagen.

Clint Leemans benutte vlak voor tijd een strafschop. Een daverende verrassing in De Koel, mede dankzij de betonnen Venlose defensie.

Fantasieloos
In de eerste helft zat de clash tussen de kampioenen van de eerste divisie en de eredivisie lang op slot. Feyenoord viel fantasieloos aan en VVV verdedigde bekwaam. De slotfase van het eerste bedrijf was echter voor de thuisclub met kansen voor Lennart Thy en vooral Johnatan Opoku die eigenlijk de score had moeten openen. Opoku speelde voor Torino Hunte, Danny Post voor Damian van Bruggen en Tristan Dekker voor de geblesseerde Moreno Rutten.

Aangepast
VVV-trainer Maurice Steijn had zijn opstelling dus gedeeltelijk aan Feyenoord aangepast. Met als resultaat dat de landskampioen welgeteld tot één schot tussen de palen kwam. De in gouden lustrumtenue gestoken Lars Unnerstall (VVV viert een week lang het 115-jarig bestaan) stortte zich gretig op die bal.

Druk
Na rust begon VVV wat aanvallender en dat zorgde voor druk op de Rotterdamse defensie. De voorzetten van met name Tristan Dekker, die diverse keren goed mee op kwam, waren niet op maat. Kansen waren aan beide zijden klein in aantal, dus leek het er lang op dat de wedstrijd door een foutje beslist zou gaan worden.

Venlose counters via Thy en Van Crooij, waren net niet scherp genoeg. Rotterdams gevaar was er alleen door schoten via de kluts en corners. In de 72ste minuut had Van Crooij na uitstekend werk van Post de 1-0 op zijn schoen, maar de aanvaller schoot hoog over. Meteen daarna moest Unnerstall twee keer flink aan de bak, maar VVV bleef counteren via Thy en Van Crooij. Jones kon redden op de inzet van de jonge Venlonaar die in de 74ste minuut weer een dot van een kans kreeg.

Grote namen
In de tachtigste minuut kwamen nog wat grote namen het veld met Romeo Castelen en Van Persie. Het was de aanwinst van VVV die de beslissing bracht in de 87ste minuut waarin hij aan de aandacht van Tapia ontsnapte. De verdediger legde Castelen neer. Strafschop voor Leemans en dus 1-0.