Roda zet opleving voort en pakt punt bij AZ

Print

Roda-speler Ndenge viert de gelijkmaker. Afbeelding: ANP Pro Shots

Roda JC zet de opleving na de winterstop voort. De Kerkradenaren hielden zondagmiddag AZ, nummer drie van de eredivisie, in Alkmaar knap op een gelijkspel: 2-2.

Roda ontsnapte in de eerste minuten aan een vroege achterstand. Seuntjens miste een geweldige kans, Ouwejan schoof de bal even later rakelings langs de paal. Maar na een kwartier was het alsnog raak voor AZ. Uitgerekend de debutant bij Roda, Patrick Banggaard, schoof de bal ongelukkig via doelman Jurjus in eigen doel: 1-0. En de Alkmaarse stormloop ging door. Weghorst raakte even later de paal.

Vancamp
De Kerkradenaren leken rijp voor de sloop, maar deden uit het niets iets terug. Jorn Vancamp, de jonge Belgische spits die na een moeilijke eerste seizoenshelft zijn draai steeds beter weet te vinden, kogelde na goed doorzetten genadeloos de gelijkmaker in de kruising: 1-1.

Blessure
Na een half uur moest Roda een tegenvaller incasseren. Spits Dani Schahin moest met een blessure van het veld en werd vervangen door Maecky Ngombo.


Intussen bleef de Kerkraadse ploeg kraken onder de Alkmaarse aanvalsgolven. Negen minuten voor rust knalde Midtsjø schitterend de 2-1 in het doel, nadat Jurjus een schot van Jahanbakhsh had gepareerd.

Counter
Ook in de tweede helft domineerde AZ aanvankelijk en moest Roda gokken op de counter. Avdijaj en Ngombo waren enkele keren dreigend, maar hun schoten misten precisie. De Kerkradenaren werden sterker en sloegen twintig minuten voor tijd toe. Via de paal mikte Ndenge de gelijkmaker in het doel: 2-2.

De wedstrijd kantelde en nu was Roda de gevaarlijkste ploeg. AZ-doelman Bizot moest een vrije trap van Auassar uit het doel ranselen, Rosheuvel schoot voorlangs. AZ zette nog aan voor een slotoffensief, maar in de eindstand kwam geen verandering meer.