Superieure Van Aert: 'Een van mijn beste dagen ooit'

Print
Superieure Van Aert: 'Een van mijn beste dagen ooit'

Wout van Aert op het podium. Afbeelding: ANP/Marcel van Hoorn

Voor de derde keer op rij veroverde de Belg Wout van Aert de wereldtitel veldrijden. Zijn landgenoot Roland Liboton lukte dat voor het laatst vroeg in de jaren tachtig van de vorige eeuw.

"Renners die dit voor mij hebben gedaan zijn iconen in de sport", zei de 23-jarige winnaar in Valkenburg. "Hier heb ik zo hard voor gewerkt."

Van der Poel
Hoewel titelverdediger was zijn overwinning toch enigszins verrassend, want de Nederlander Mathieu van der Poel was hem vrijwel het hele seizoen de baas geweest. Maar op de dag dat het moest steeg Van Aert boven zichzelf uit. "Dit is een van mijn beste dagen ooit op de fiets geweest. Ik kan niet geloven dat ik de wedstrijd op deze manier heb kunnen winnen. Mentaal zat ook alles goed en ik kon een uur lang over mijn limiet gaan."

Van Aert zette de concurrenten op een enorme achterstand en kon in de laatste ronde genieten van zijn aanstaande zege. Zijn landgenoot Michael Vanthourenhout finishte op 2.13 als tweede, daarachter volgde Van der Poel als derde.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen