Van George Clooney-imitator naar Robbie Williams-lookalike

Print
Van George Clooney-imitator naar Robbie Williams-lookalike

Bob Heunen in zijn rol als Robbie Williams. Afbeelding: De Limburger/Luc Lodder

Hoensbroek / Dedemca - Ze lijken niet echt op elkaar, zou je zeggen. Hoewel Bob Heunen jarenlang door het leven ging als lookalike van George Clooney, kan hij nu geboekt worden als Robbie Williams.

In welk opzicht lijken acteur George Clooney en zanger Robbie Williams op elkaar? Ook de lookalike van - u leest het goed - beide personen moet er even over nadenken. "Goede vraag", zegt Bob Heunen (44) uit Hoensbroek. "Ik denk de haarscheiding, contouren en kostuums. En Williams is tegenwoordig ook het gezicht van een koffiemerk."

Showpik
Waar Heunen jarenlang door het leven ging als lookalike van George Clooney, treedt hij tegenwoordig bij bijvoorbeeld dameszittingen en ladies nights op als Robbie Williams. Wat is er gebeurd? "Met hem kan ik me veel beter identificeren. Hij is meer de showpik en wat ruiger." 

Tattoos
Zodra Heunen de tattoos van Williams heeft opgeplakt en zijn zonnebril heeft opgezet, komt hij helemaal in zijn rol. Die tattoos zijn overigens nog wel een dingetje. "Dat zijn professionele. Het kost me drie kwartier om ze op te doen. En ze blijven een week zitten, want ik krijg ze er nauwelijks af. Misschien heb ik ooit zoveel optredens dat het goedkoper wordt om echte tattoos te nemen", zegt hij met een knipoog.

Geweldige stem
Heunen, die in Hoensbroek vooral bekend is vanwege zijn kapperszaak Bob Stijl, wordt sinds zijn jeugd al vergeleken met de artiest. "Mijn moeder zei ooit dat ik leek op die jongen van Take That, Williams dus. In de jaren daarna kreeg ik het vaker te horen van vrienden, collega’s en wildvreemden." Maar waarom dan beginnen als George Clooney? "Robbie Williams was zo’n grote zanger met een geweldige stem, dat ik het niet aandurfde. Ik ben muzikant en heb jaren opgetreden met Sjonnie Wiener & De Schnietsels. Maar voornamelijk als gitarist. Je wil niet voor joker staan als iemand je vraagt om een liedje te zingen. En mensen noemden me ook weleens George Clooney, dus toen heb ik voor hem gekozen."

Hey mister Williams
Zanglessen geven hem nu het vertrouwen om toch op te treden als de man die hij het liefst speelt en imiteert. En hoewel hij als Clooney nog optrad in het tv-programma de BZT Show, past de rol van de Britse zanger hem beter. "Ik lijk ook veel meer op hem dan op Clooney. Toen ik bij de BZT Show kwam, zei de visagiste: 'Hey mister Williams'. Maar ik kwam als Clooney. Dat was het dus niet helemaal." Zijn vriendin Kati is het daarmee eens. "Ik zie totaal geen Clooney in hem." Maar op de eerste date vertelde ze hem wel dat hij op Williams leek.

En ook als lookalike van de zanger heeft Heunen inmiddels zijn debuut op tv gemaakt, in het programma Circus Gerschtanowitz. Toch moet de grootste droom nog uitkomen. "Hem zelf een keer ontmoeten zou natuurlijk helemaal te gek zijn."

Op onderstaande video is Heunen te zien in zijn rol als Robbie Williams:

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →