Vermiste dementerende man uit Sittard gevonden in Duits bos

Print
Vermiste dementerende man uit Sittard gevonden in Duits bos

Foto ter illustratie. Afbeelding: Archief AFP

Geleen - De vermiste 56-jarige dementerende man uit Sittard, die sinds zaterdagavond werd vermist, is weer terecht.

De politie laat weten dat Nico Grootjen zondag werd gevonden in een bos in Duitsland. Een wandelaar zag hem daar en waarschuwde de hulpdiensten. 

Ziekenhuis
Grootjen verkeerde in goede gezondheid toen hij gevonden werd, maar maakte wel een verwarde indruk. Hij is uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht voor een controle. 

Speurhonden
Grootjen werd sinds zaterdagavond vermist. Hij ging een wandeling maken, maar keerde daarvan niet terug. 's Avonds rond acht uur werd de Sittardenaar voor het laatst door passanten gesignaleerd, vermoedelijk was hij de weg naar huis kwijtgeraakt. Uit de gegevens van zijn mobiele telefoon bleek later dat hij zich waarschijnlijk in Duitsland zou bevinden. 

Zondag zetten de Duitse en Nederlandse politie een grootscheepse zoekactie op touw. Bij de speuracties, waarbij ook familie, vrienden en vrijwilligers assistentie verleenden, werden onder meer een helikopter, hightech-apparatuur en speurhonden ingezet.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →