Detective: ‘Dood Ivana Smit was zeker geen ongeluk’

Print
Detective: ‘Dood Ivana Smit was zeker geen ongeluk’

Afbeelding: ANP

Ivana Smit is niet om het leven gekomen bij een ongeval. Dat stelt een privédetective die in opdracht van de nabestaanden onderzoek heeft verricht in Maleisië.

Fotomodel Ivana Smit uit Sittard overleed begin december in Kuala Lumpur. De 18-jarige werd naakt en levenloos gevonden op een balkon van een flatgebouw.

Geen twijfel
De lokale autoriteiten deden de dood van Smit al snel af als een noodlottig ongeluk, maar de familie gelooft daar niets van. Privédetective Mark Williams-Thomas werd daarom naar de Maleisische hoofdstad gestuurd om onderzoek te doen. Hij vindt dat het onderzoek naar de dood van Smit een moordonderzoek moet worden. "Er is geen twijfel dat het een moordonderzoek moet zijn, met de bewijzen die ik heb en de informatie uit de lijkschouwing", vertelt de Brit in een telefonisch interview met de Belgisch-Limburgse zender TVL. "Het gaat hier duidelijk niet om een tragisch ongeluk."

Patholoog Frank van de Goot deed eerder ook al onderzoek in opdracht van de familie. Hij concludeerde na een lijkschouwing dat Smit waarschijnlijk al gewond was voordat ze van het balkon viel. 

Gerechtigheid
Privédetective Williams-Thomas verwacht in de komende dagen nog aanvullende informatie te krijgen. "Als we die info hebben, brengen we verslag uit bij de familie en bij de Nederlandse en Maleisische overheid. Voor de simpele reden dat Ivana gerechtigheid verdient. En tot vandaag kreeg ze die niet."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →