Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Bon Appetit: met pepers de kater te lijf

Bon Appetit

Marleen Siebelt is - net als veel zuiderlingen - gefixeerd op eten. Afbeelding: De Limburger/Bas Quaedvlieg

Marleen Siebelt-Breebaart groeide op in Spanje. Geen wonder dus dat de Heerlense haar gezin - en bezoek - vaak Zuid-Europese en Latijns-Amerikaanse gerechten voorzet. Zoals Chilaquiles, een Mexicaanse ovenschotel.

En keukenprinses mogen we haar beslist niet noemen, grijnst Marleen Siebelt-Breebaart (49). Het woordje chaoot zou beter bij haar passen, "want achter het fornuis doet ik maar wat”. De Heerlense werkt zelden met kookboeken, volgt ook geen kookprogramma’s op tv of internet: "Ik trek de kastjes open, kijk wat we nog in huis hebben en probeer daarvan iets lekkers te maken”. Valse bescheidenheid zullen we het maar noemen. Want als we na een dik uur kokkerellen en kletsen ...