Grote optocht trok door Lottum op Gekke Maondig

Print
Grote optocht trok door Lottum op Gekke Maondig

Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Lottum - Gekke Maondig in Lottum. De traditie wil dat dit feest een week voor carnaval wordt gevierd in het rijk van Gekke Maondig ­Verieniging De Peg. Vandaar ook dat maandag de grote optocht door het dorp is getrokken.

In totaal zijn 26 deelnemers waaronder ook groepen met kinderen in Lottum te zien geweest. Ze hebben er zoals altijd een kleurrijk geheel van gemaakt. Toch zal het volgende week tijdens de drie dolle dagen zelf niet helemaal stil zijn in Lottum. 

Eigenlijk viert het dorp anno 2018 gewoon twee keer carnaval. Zo staat er het komende weekend nog een zogenaamd bitterballenbal op het programma en wordt er op carnavalsdinsdag tijdens een evenement dat Mertspektakel heet een ludieke wedstrijd gehouden onder het motto ‘De sterkste man van Lottum’.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen