Liedje Maastrichtse juf Marijk in De Luizenmoeder?

Print
Liedje Maastrichtse juf Marijk in De Luizenmoeder?

Afbeelding: AD

Juf Marijk Greweldinger zegt dat het populaire luizenmoederlied erg veel op haar versie lijkt. Zij schreef het nummer ‘Hallo, hallo’ al in 1988.

Overdonderd is ze door alle aandacht. Om half zes maandagochtend werd ze al uit bed gebeld door Radio Veronica en daarna bleven de telefoontjes maar komen. Marijk Greweldinger uit Maastricht kwam er via de Midden-Limburgse omroep TVEllef achter dat de hit Hallo allemaal van de serie De Luizenmoeder stevige overeenkomsten vertoont met een door haar in 1988 geschreven liedje: Hallo, hallo.

Mediastorm
Marijk verzorgt met haar Kunsteducatie Het Brede Spoor creatieve cursussen voor kinderen en zingt het liedje nog dagelijks "voor jan en alleman", zegt ze. Bij het alerte TVEllef herinnerden ze zich een opname uit november 2010, waarop Marijk haar liedje zingt samen met kinderen in de bibliotheek van Reuver. Daarover werd het Algemeen Dagblad getipt. Die publicatie veroorzaakte een ware mediastorm voor Marijk Greweldinger. Enkele ouders hadden haar er ook al op gewezen.

Nieuwsgierig
Zelf had ze De Luizenmoeder nog niet gezien, maar toen ze ging kijken en luisteren viel het haar inderdaad wel op hoezeer het welkomstliedje van juf Ank lijkt op het hare. Ze maakt er verder geen punt van, maar : ik ben gewoon nieuwsgierig of ze zich bij De Luizenmoeder wellicht hierdoor hebben laten inspireren. Dat zou ik heel erg leuk vinden, meer niet. Ik ben helemaal niet uit op geld of zo. Het idioom voor kinderliedjes is ook beperkt, natuurlijk, dus ze lijken allemaal wel een beetje op elkaar."

Volgens een woordvoerster van AVROTROS is het welkomstlied van juf Ank niet gebaseerd op het liedje van Marijk Greweldinger.

Luister hier en oordeel zelf: