Nieuw evenement op carnavalsdinsdag in Heerlen

Print
Dood- en doodzonde, dat de grote tent op het Heerlense Pancratiusplein op de laatste dag van carnaval leeg staat. Dat vinden Joost Meijs en Marc Hermans van de Kerkraadse kolder- en sjtimmungsband Ummer d’r Neaver.

Dus hebben ze zelf een evenement bedacht. Een waardige afsluiter van het Heerlense carnaval die de concurrentie met andere feesten in de regio op die dinsdag kan aangaan: Tante Annie’s Powersjoenkel Partie. Het evenement ontleent zijn naam aan het meest bekende nummer van de band: Tante Annie oes Bennekom en Meijs en Hermans noemen het - met een knipoog naar Kerkrade - het Tante Annietrekken. „Wat we hopen is dat iedereen zich uitleeft en uitdost als een soort Tante Annie.” 

Vastelaovesconcert
Het Tante Annie-trekken komt in de plaats van het vasteloavesconcert dat Ummer d’r Naever de laatste jaren altijd de week voor carnaval houdt in de schouwburg. De opzet op carnavalsdinsdag wordt wat laagdrempeliger, vertellen de twee. „We staan midden in het feestgedruis. 

Daarbij is de opzet dat er alleen maar live-optredens zijn; we spelen achter elkaar door. Er komt geen cd aan te pas. Dat zie je tegenwoordig nog maar weinig met carnaval.” 

Naast Ummer d’r Naever spelen Tonca, Wir sind Spitze, Promilaasj, Frits Pelt, Demi Sec en het Fame Showballet in de feesttent. Kaartjes (8 euro) via de VVV of www.tickli.nl