Ramkraak in België gaat finaal mis: één dode

Print
Ramkraak in België gaat finaal mis: één dode

Afbeelding: HBVL/Hannelore Smitz

Een ramkraak op een Aldi-supermarkt dinsdagochtend in het Vlaamse Haasrode is uitgelopen op een drama. Een van de vermoedelijke daders raakte bedolven onder puin en kwam om.

De daders reden met een vermoedelijk gestolen vrachtwagen achteruit tegen een zijmuur om een gat te maken waardoor ze naar binnen konden kruipen. De muur stortte echter in en kwam boven op iemand terecht. Die persoon is daarbij overleden melden hulpdiensten.

Identiteit
De Belgische justitie bevestigt het overlijden. "Maar over de identiteit van de overledene is nog niets bekend", staat te lezen in een persbericht. Vermoedelijk gaat het om een van de daders.

Gestut
"Op dit moment wordt het kantoorgebouw gestut en pas daarna zal het lichaam geborgen worden", aldus het parket. "In de omgeving (..) werd een verdacht voertuig tegengehouden. De inzittenden zijn op de vlucht geslagen. Er is een zoekactie met speurhonden georganiseerd, maar voorlopig heeft die nog niets opgeleverd. Het onderzoek zal moeten uitwijzen of deze gevluchte personen betrokken zouden zijn bij de feiten." Ter plaatse is een groot onderzoek ingesteld.

Personeel
Aldi België kondigt in een persbericht aan dat het personeel op geen enkel moment in gevaar was. De schade aan het gebouw is dermate groot dat het betrokken filiaal dinsdag gesloten blijft.