‘Bevallingsverlof’ voor man die wapen op 13-jarige zou hebben gericht

Print
‘Bevallingsverlof’ voor man die wapen op 13-jarige zou hebben gericht

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Ospel / Geleen - De 31-jarige Berry A. uit Sittard, die betrokken zou zijn geweest bij een gewapende woningoverval in Ospel, mag een maand met ‘bevallingsverlof’.

Bij die overval op 5 augustus is, zoals dinsdag in de rechtbank Roermond bleek, een 13-jarige kind met een vuurwapen onder schot gehouden.

Ontkent
De rechtbank Limburg wil A. tijdelijk uit detentie schorsing omdat zijn partner begin maart een kind verwacht. De verdachte mag daarom van 20 februari tot 20 maart naar huis. A. ontkent een van de daders van de  beroving te zijn. 

Lees meer: Politie pakt verdachte van gewapende woningoverval op

Munitie
De daders hebben hun wapen achtergelaten in de woning van de slachtoffers. Op een van de patronen vond de recherche erfelijke sporen van de Sittardenaar. Later werden in zijn woning in Sittard munitie van hetzelfde kaliber en een deel van de buit gevonden. Volgens advocaat Peer Szymkowiak van A. heeft justitie geen enkel bewijs dat de man die avond in de woning in Ospel is geweest.

De daders gingen er met geld en sieraden vandoor. A. is de enige verdachte die is opgepakt. Zijn zaak dient waarschijnlijk binnen drie maanden voor de rechtbank. 

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee