Vriendin van Boer zoekt Vrouw-kandidaat Olke overleden

Print
Vriendin van Boer zoekt Vrouw-kandidaat Olke overleden

Afbeelding: KRO-NCRV

Karen, de 47-jarige vriendin van de in Amerika wonende Boer Zoekt Vrouw-kandidaat Olke Jongsma (54) is overleden aan de gevolgen van borstkanker.

Volgens de KRO-NCRV is Karen zaterdagavond rustig in Texas ingeslapen. Ze laat niet alleen Olke maar ook een zoon en dochter uit een eerdere relatie achter. 

Positief
In de special van Boer zoekt Vrouw die in januari in Limburg werd opgenomen, vertelden Olke en de Amerikaanse met Zuid-Afrikaanse roots openhartig over haar ziekte. Op dat moment hadden ze nog hoop dat de behandelingen zouden aanslaan en blikten ze positief richting toekomst. "Ik ben ziek, maar voor nu voel ik me goed'', aldus Karen. "We bekijken het positief, elke dag is er één."  Olke liet eerder aan Omroep Fryslan los dat Karen zal worden behandeld en dat hij hoopte op een wonder. "Wij hadden toekomstplannen samen, en dat moet nu even wachten.'' Eenmaal terug in Amerika ging het echter snel slechter met Karen. 

BZV-presentatrice Yvon Jasper heeft dinsdag gereageerd op het overlijden van Karen. "We waren zo blij voor Olke dat Karen in zijn leven kwam. Ze was precies wat Olke zocht in een vrouw, hij bloeide helemaal op. We hebben Karen een aantal keren in Nederland mogen ontmoeten en hebben haar leren kennen als een bijzonder warme en liefdevolle vrouw. De laatste keer dat we haar zagen is pas een paar maanden geleden, toen we met elkaar in Limburg waren voor de opnames van de specials.''

Moeilijke tijd
"Ze was zo vrolijk en vol vertrouwen'', aldus Jaspers. "Samen met Olke genoot ze van de mensen om haar heen, ’s avonds hebben we met z’n allen staan dansen. Olke heeft haar ten huwelijk gevraagd en natuurlijk zei ze ‘ja’. Helaas heeft het niet meer zo mogen zijn. De redactie en ook alle boeren leven intens met Olke mee en zullen er ook in deze moeilijke tijd voor hem zijn."

Olke, die bekend werd uit het laatste seizoen van Boer Zoekt Vrouw, runt een grote melkveehouderij in Texas. Tijdens Boer zoekt Vrouw ontwikkelde de boer gevoelens voor de Brabantse Sandra, maar zij voelde niet meer dan een warme vriendschap. Toen Olke door zijn overgebleven liefdesbrieven spitte, stuitte hij op Karen. Omdat hij op zoek was naar een Hollandse dame, ging hij in eerste instantie niet op haar avances in. Uiteindelijk bleek zijn grote liefde niet ver van zijn eigen boerderij te wonen.

Nieuw seizoen
Komend voorjaar gaan tien kersverse boeren weer op zoek naar de liefde van hun leven in een nieuw seizoen van de KRO-NCRV-kijkcijferhit Boer zoekt Vrouw. Wie de naar een vrouw of man hunkerende boeren zijn, is nog niet duidelijk. De boeren worden volgens KRO-NCRV-woordvoerster Birgit Jansen in het voorjaar voorgesteld. "Vervolgens begint het nieuwe seizoen in het najaar van 2018.'' 

Het bestaande format wordt gehandhaafd. "Het wordt dus weer lekker dag-, speeddaten en logeren voor de vijf boeren met de meeste brieven. En als het goed is bloeien er weer mooie liefdes op.'' De vorige BZV-reeks (het negende seizoen) was een internationale versie. Het komende seizoen is, zo benadrukt Jansen, weer Nederlands. In januari komt de KRO-NCRV met twee specials waarin zal worden teruggeblikt op voorgaande seizoenen.