Schahin niet op tijd fit voor Ajax

Print
Schahin niet op tijd fit voor Ajax

Roda-spits Dani Schahin. Afbeelding: De Limburger/Ermindo Armino

Roda JC kan woensdagavond in de thuiswedstrijd tegen Ajax (20.45 uur) niet beschikken over Dani Schahin.

De Duitse spits viel zondag tegen AZ uit met liesklachten en is niet op tijd fit voor het duel tegen de nummer twee van de eredivisie. Mogelijk is Schahin wel inzetbaar in het uitduel zaterdag bij Heerenveen.

Blessures
Ook Ognjen Gnjatic en Ashton Götz ontbreken met blessures. Trainer Robert Molenaar wil zijn opstelling niet prijsgeven, maar verwacht mag worden dat hij met Jorn Vancamp als diepe spits gaat spelen. Op het middenveld zou Mohamed El Makrini zijn rentree als basisspeler kunnen maken, als breker om het combinatiespel van Ajax te ontregelen.

Druk hoog
Molenaar beseft dat bij beide ploegen de druk hoog is. Ajax moet winnen om de kloof met koploper PSV niet te groot te laten worden. Roda koestert elk punt in de strijd tegen degradatie. "De goede resultaten in de laatste weken hebben merkbaar een positieve invloed op de spelersgroep. Als je speler van Roda bent, voel je druk, maar als speler van Ajax is de druk nog een stuk groter. Van ons wordt niet verwacht dat we elke wedstrijd winnen, maar Ajax móét altijd presteren."

Vermoedelijke opstelling Roda: Jurjus, Dijkhuizen, Auassar, Banggaard, Vansteenkiste, El Makrini, Ndenge, Gustafson, Rosheuvel, Vancamp, Avdijaj.