Brabant houdt mestbedrijven tegen het licht

Print
Brabant houdt mestbedrijven tegen het licht

Afbeelding: iStock

De provincie Noord-Brabant gaat gemeenten vragen om mestbewerkers, mesthandelaren en mesttransporteurs bij het verlenen van vergunningen te toetsen op integriteit.

Het is een van de plannen die de provincie dinsdag presenteerde als aanpak van de mestfraude. Ook bij het verlenen van subsidies en bij vastgoedtransacties wil de provincie proberen mestfraudeurs in beeld te krijgen om ze buiten te kunnen sluiten.

Fraude
NRC Handelsblad onthulde in november dat bijna twee op de drie mestbedrijven in Oost-Brabant en Noord-Limburg zijn beboet of veroordeeld wegens fraude of ervan worden verdacht. Vanwege de publicatie eiste minister Carola Schouten (Landbouw) van de veesector een plan van aanpak.

Brabant meent dat meerder belangen van de provincie op het spel staan en doet er daarom een schepje bovenop.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen