Studie naar gezamenlijke plek voor hockeyclubs Venlo

Print
Studie naar gezamenlijke plek voor hockeyclubs Venlo

Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Tegelen - De hockeyclubs uit Venlo, Tegelen en Blerick onderzoeken momenteel welke van de bestaande accommodaties het meest geschikt is als thuisbasis voor de nieuwe fusievereniging.

De clubs bekijken onder meer waar het mogelijk is extra velden aan te leggen, wat er de laatste jaren in iedere accommodatie is geïnvesteerd en wat er mogelijk is met de sportlocaties die clubs wellicht verlaten.

Drie clubs
Verenigingsadviseur Henri Elbersen van de gemeente Venlo, die spreekt namens de drie verenigingen, zegt dat het de bedoeling is in maart een eerste rapport met bevindingen te presenteren. "We proberen antwoord te vinden op de vraag of er plek is voor drie clubs op één bestaande accommodatie”, zegt Elbersen.

Grondwater
De Venlose Hockey Club (VHC) en Tegelse Hockey Club (THC) hebben nu drie velden, Hockey Club Blerick (HBC) heeft er twee. "Een nieuwe club zal er zes nodig hebben. Bekeken wordt welke soort velden gewenst zijn en of het technisch mogelijk is die aan te leggen. Voor de aanleg van (semi-)watervelden is de grondwatervoorziening bijvoorbeeld van belang. Een adviseur rekent dat soort dingen voor ons uit.”

Gerenoveerd
Volgens Elbersen willen de samen 1800 leden tellende clubs snel met een eerste toekomstvisie komen, omdat deze zomer minstens twee bestaande hockeyvelden gerenoveerd worden. VHC en THC stellen dat ze ieder te maken hebben met twee velden waarvan de toplaag versleten is. "De gemeente wil niet renoveren op een accommodatie waar de fusieclub niet naartoe gaat”, aldus Elbersen. "Tenzij het mogelijk is een veld aan te leggen dat mee kan verhuizen.”

Zomerstop
Een snel besluit over de renovatie is ook nodig omdat die klus eerst aanbesteed moet worden. De vervanging moet plaatsvinden in de zomerstop. Wanneer het daadwerkelijk tot een fusie tussen de drie clubs komt, is volgens Elbersen nog niet exact te zeggen. "Maar de clubs werken constructief met elkaar aan de  toekomst. En ze willen liever op de korte termijn samengaan dan pas over vijf of tien jaar.”

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →