De Naate Raaf sluiten zich op in glazen huis

Print
De Naate Raaf sluiten zich op in glazen huis

Afbeelding: Facebook

Leden van de Naate Raaf laten zich donderdagavond vier uur lang opsluiten in het glazen café Chiosco achter het stadhuis in Venlo. Het is een benefietactie voor zuurpruimen.

De regels zijn streng voor de leden van de Naate Raaf. Vier uur lang mogen ze in hun eigen glazen huis niet eten. Om 19.11 uur gaan ze Chiosco in, om 23.11 uur mogen ze er weer uit. In de tussentijd komen joekskapellen, artiesten, prinsen en politici langs.  

Actie
Met de actie hoopt De Naate Raaf genoeg joeks in te zamelen voor iedereen. De stamtafel vraagt mensen die wat joeks kunnen missen om die te delen via foto’s en filmpjes op Instagram en Facebook. 

“Al die verzamelde joeks en consumptiebonnen zullen wij uiteindelijk delen met zo genaamde ‘greekgezichter’, zuurpruimen dus,” vertelt Pim Pijpers van De Naate Raaf. “Want lang niet iedereen is joeksig. We kennen allemaal die ene buurman, die ene tante, die ene collega, die nooit eens uit de band springt. Die het altijd van de donkere kant bekijkt. Nou, voor al die mensen doen wij dit.”

Benefietlied
Inmiddels is er een benefietlied verschenen: We are the joeks. “De reacties zijn overweldigend,” zegt Pijpers. Hij roept iedereen op het lied te delen. “Daarmee gaat de joeks al viral. Dat is wat we hopen.”

Rondom de Glazen Chiosco is (gratis) plaats voor maximaal 800 toeschouwers.