Nieuwe hoop bij Roda: celstraf Korotaev omgezet in boete

Print
Nieuwe hoop bij Roda: celstraf Korotaev omgezet in boete

Roda-investeerder Aleksei Korotaev. Afbeelding: De Limburger/Bas Quaedvlieg

De straf van Roda-investeerder Aleksei Korotaev is per direct omgezet van drie jaar cel naar een geldboete van 3500 euro. In Kerkrade vlamt nieuwe hoop op dat de Rus komend seizoen alsnog instapt.

Korotaev werd in februari 2017 in Dubai veroordeeld tot drie jaar cel nadat investeringsmaatschappij Helin International hem had beschuldigd van het tekenen van een ongedekte cheque van 17,7 miljoen euro.

Paspoort terug
Na een jaar procederen heeft de rechter de straf nu fors terug gebracht, zo bevestigt zijn Zwitserse woordvoerder François Gonin. "Dit toont aan dat Aleksei het gelijk aan zijn zijde heeft." Korotaev heeft zijn Russisch paspoort terug.

Naam zuiveren
Hij heeft Roda meerdere malen verzekerd dat hij de aandelen van eigenaar Frits Schrouff nog steeds wil overnemen. Maar eerst wil hij zijn naam zuiveren. De zakenman blijft in Dubai om een beroepszaak te starten. Hij wil ook de boete van 3500 euro van tafel, zodat hij geen enkel strafblad heeft.

De Roda-top is verguld met het nieuws uit Dubai. "We wachten nu af en laten Aleksei zijn zaken regelen in Dubai", zegt directeur Wim Collard. "Hij heeft steeds gezegd dat hij met ons in zee wil als alles achter de rug is."