Blanco lijstnaam voor GBBL Nieuwenhagen

Print
Blanco lijstnaam voor GBBL Nieuwenhagen

Afbeelding: ANP

Landgraaf - GBBL Nieuwenhagen staat bij de verkiezingen op 21 maart met een blanco lijstnaam op het stembiljet in Landgraaf. Dat is een gevolg van een interne fout binnen de partij.

GBBL ontstond uit vijf lokale partijen en doet de laatste  jaren met drie lijsten mee aan de verkiezingen: GBBL Schaesberg, GBBL Nieuwenhagen en GBBL Ubach over Worms. Die drie partijen staan ook bij de Kamer van Koophandel ingeschreven.

Onbedoeld effect
In 2010 schrapte GBBL twee van de vijf voorlopers bij de KvK, om daarmee het aantal ingeschreven partijen terug te brengen naar het aantal lijsten: drie. Het onbedoelde effect was echter, dat zo ook de naam van GBBL Nieuwenhagen verdween.

Attent
Dat is de afgelopen jaren noch door GBBL, noch door de gemeente Landgraaf opgemerkt. Ook niet in 2014 bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Deze week was een medewerker van het stembureau wél attent. De voorzitter van de kiesraad, burgemeester Vlecken, kon niets anders doen dan GBBL Nieuwenhagen een lijst zonder naamaanduiding geven: een blanco lijst.