Woonboulevard gaat tientallen toezichthouders opleiden

Print
Woonboulevard gaat tientallen toezichthouders opleiden

Afbeelding: Luc Lodder

Surveilleren, observeren en signaleren. Dat leren medewerkers van het gemeentelijke re-integratieproject Baanbrekend Werk dit jaar op Woonboulevard Heerlen.

Deze maand zijn tien medewerkers op het bedrijventerrein begonnen aan de leerwerkopleiding. Wethouder Martin de Beer (Arbeidsmarkt, VVD/D66) verwacht dat dit aantal de komende maanden zal groeien tot veertig.

Parkeerplaats
Zij houden toezicht op de parkeerplaats, wijzen bezoekers de weg, ruimen zwerfvuil op en helpen mensen op weg. De Beer: "Doel is om deze medewerkers stap voor stap klaar te stomen voor de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld voor werk in de sector toezicht en beveiliging. Mogelijk ook bij ondernemers op de Woonboulevard."

De Beer vergelijkt het opleidingstraject met dat van de stadsinformanten die onder meer in Hoensbroek zijn ingezet. Via Baanbrekend Werk zijn de afgelopen jaren veel mensen in toezichthoudende functies de straat op gegaan.

Minder vernielingen
Eerder zijn medewerkers ingezet op de parkeerterreinen Nieuw Eyckholt en Zuyd Hogeschool. Gebleken is dat het aantal vernielingen en autodiefstallen daar vervolgens is gedaald. Mensen zouden zich er ook veiliger voelen. Sindsdien is het gebruik van deze parkeerplaatsen toegenomen.