IJssalon Nederweert wint 'Gouden IJscreatie'

Print

Afbeelding: IJssalon Florence

Nederweert - Steff Janssen van IJssalon Florence in Nederweert heeft met zijn Château Mortillo de ‘Gouden Ijscreatie 2018’ gewonnen bij de landelijke vakwedstrijden van het Ambachtelijk IJscentrum in Wageningen.

Janssens prijswinnende Mortillo bestaat uit pistache cornflakes, verse frambozen en verse bosbessen. Dat maakte het blad De Snackkoerier bekend.

Hoogste
Janssen haalde met zijn creatie het hoogste aantal punten van de 16 finalisten. Die moesten binnen zes minuten vijf identieke creaties maken. De tienkoppige jury gaf punten voor vier onderdelen: praktische haalbaarheid, presentatie, productkennis en smaakcombinatie.

Andere prijzen
Brons was er voor Kay Lammers van ijssalon Clevers uit Grubbenvorst. Mariëlle Meulendijks van het IJshofje in Meijel won de Gouden IJsspatel met haar bosbessensorbetijs

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →