Trajectcontroles Maastricht goed voor tienduizenden boetes

Print
Trajectcontroles Maastricht goed voor tienduizenden boetes

Afbeelding: ANP

De vorig jaar ingevoerde trajectcontroles op de N2 en A2 bij Maastricht hebben de staatskas goed gespekt. Bijna 69.000 weggebruikers reden er te hard.

Dat blijkt uit een overzicht van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. 

80
Op allebei de wegen wordt in beide richtingen geflitst. Op de A2 geldt een maximum snelheid van 100 kilometer per uur, op de N2 mag niet harder worden gereden dan 80. 

De trajectcontrole werd op 1 mei vorig jaar ingevoerd bij de even daarvoor geopende Koning Willem-Alexandertunnel. In totaal reden in nog geen jaar tijd 68.854 mensen er te hard. 

Het totale aantal snelheidsovertredingen kwam in 2017 uit op 7.814.043. Dat zijn er ruim 150.000 minder dan een jaar eerder. Gemiddeld kostte een snelheidsboete €58,41,-.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen