25 euro voor einde aan handdoekterreur

Print
25 euro voor einde aan handdoekterreur

Het zorgt bij veel vakantievierders voor ergernis: de medegasten die voor dag en dauw opstaan om 'handdoekje te leggen'. Afbeelding: iStock

Het kost je 25 euro, maar dan hoef je nooit meer vroeg op met je handdoekje om een ligbed bij het hotelzwembad te veroveren. Reisorganisatie Thomas Cook en Neckermann Reizen bieden hun klanten de mogelijkheid om voor 25 euro voor de hele vakantie een zonneplek te reserveren.

Daarmee is vakantie-ergernis nummer 1 in bepaalde vakantie-oorden voorgoed van de baan. Op een plattegrond kan men aangeven welk bed men wil. En met een gps kan de zonaanbidder tijdens het boeken zien wanneer hij of zij in de zon of juist in de schaduw ligt.

De service maakt overigens geen definitief einde aan de dagelijkse ‘beddendans’, want maximaal 20 procent van de bedden kan worden gereseveerd. Dus ook bij het reserveren via de computer moet je er vroeg bij zijn.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →