Ontsnap in het donker aan vastelaovend tijdens Oscarnaval

Print
Ontsnap in het donker aan vastelaovend tijdens Oscarnaval

The Shape of water van Guillermo del torro is genomineerd voor dertien Oscars. Afbeelding: PR

Nog even en dan staat heel Limburg weer in het teken van carnaval. Meestal valt er dan hier weinig te kiezen. Je viert mee, sluit je op in je huis of vlucht de provincie uit.In Maastricht komt daar dit jaar verandering in.

Daar is Lumière Cinema voor het eerst in haar bestaan geopend tijdens de drie dolle dagen. Onder de noemer Oscarnaval kunnen bezoekers een bijzonder filmprogramma vol Oscarfavorieten gaan kijken.

Van zondag 11 tot en met dinsdag 13 februari vertoont het filmtheater negentien rolprenten die op 4 maart in het Dolby Theatre in Hollywood kans maken op een - of meerdere - felbegeerde gouden Academy Awards-beeldjes. Zo kunnen filmliefhebbers kiezen uit de coming-of-age film Lady Bird die op nog geen enkele andere plek in Nederland te zien is en genomineerd is voor vijf Oscars.

 

Daarnaast zijn er avant-premières van I, Tonya (over het sportschandaal rond kunstschaatsster Tonya Harding (drie nominaties), The shape of water (13 nominaties) en Phantom thread (de langverwachte nieuwe film van Paul Thomas Anderson die zes keer genomineerd is) te bewonderen op het witte doek. Ook zijn alle genomineerde films in de categorie Beste Buitenlandse Film te zien, waaronder The Insult en Loveless.

 

Alle kaartjes uit het Oscarnaval-filmprogramma kosten 6,50 euro. Kaartverkoop via www.lumiere.nl, aan de kassa of via telefoon: 043-3214080. 

Wil je niet naar de film? Vind een ander uitje van je gading in onze Uitagenda

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →