Carnavalsvierders kiezen warme uitmonstering: dierenpakken heel populair

Print
Carnavalsvierders kiezen warme uitmonstering: dierenpakken heel populair

Afbeelding: Peter Schols

Dierenpakken lijken dit carnavalsseizoen populairder dan ooit: carnavalvierders kunnen met de pluizige dierenhuid-overalls namelijk de verwachte koude in de nachtelijke uren trotseren.

Dat blijkt, vlak voorafgaand aan het uitbarsten van het feest, uit een rondgang langs carnavalswinkels in Limburg.

Bescherming
Hoe dichterbij carnaval komt, des te meer gaat de voorkeur van veel feestgangers uit naar kleding die tegen de kou beschermt. Een belangrijk deel van het carnavalsgebeuren speelt zich immers buiten op straat af.

"Veel mensen kopen een bontgekleurd jasje en combineren dat met andere fleurige kledij’’, aldus een verkoper in een Roermondse carnavalswinkel. Je kunt daar ook makkelijk een warme trui onder dragen.

Trainingspak
Streekgenoot Max Verstappen is in Midden-Limburg intussen opvallend aanwezig met het kenmerkende zwarte F1-trainingspak met opschrift "Vers Tappen’’. Een carnavalswinkel in Den Bosch, oftewel Oeteldonk, prijst de daar populaire boerenkielen aan. 

Wel zijn er natuurlijk de blijvertjes: de piratenpakjes, de heksen, de ridders en prinsessen, nonnen, paters, oermensen met knots, en niet te vergeten de indianen en cowboys, vooral in trek bij de jongens. Ook gezien dit jaar: de cannabisoutfit, een donkergrijs tweedelig pakje met stropdas, geheel voorzien van afbeeldingen van wietplanten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →