Nieuwe arrestatie voor diefstal containers met kippenmest

Print
Nieuwe arrestatie voor diefstal containers met kippenmest

Het bedrijf in Ysselsteyn waar de containers met mest werden gestolen. Afbeelding: Facebook/Walkro

Ysselsteyn - De politie heeft woensdagmiddag een tweede verdachte aangehouden van de diefstal van vier containers met tachtig kubieke meter kippenmest, zondagnacht in Ysselsteyn.

De eerder aangehouden verdachte, een 39-jarige man uit Horst aan de Maas, is woensdag vrijgelaten. Hij blijft wel verdachte.

Gedumpt
Een politiewoordvoerder had woensdagmiddag niet meer gegevens over de tweede verdachte. De politie gaat ervan uit dat het de dieven te doen is geweest om de containers en niet op de kippenmest. Die mest hebben de dieven op een onbekende plek gedumpt, zegt de politie.

Pluimveehouder
De containers werden zondagnacht gestolen bij pluimveehouder Van Ass aan de Kempkensberg in Ysselsteyn. Ze zijn eigendom van Walkro, het bedrijf dat kippen- en paardenmest verwerkt tot voedingsstoffen voor de champignonteelt. Harold Kraaijvanger van Walkro kan zich niet voorstellen dat het de dieven het gemunt hadden op de containers. Die zijn volgens hem nauwelijks iets waard.  

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →