Taurus bouwt aan uitbreiding en hoopt nog op bioscoop

Print
Taurus bouwt aan uitbreiding en hoopt nog op bioscoop

Wout Heijmans, Eigenaar van Taurus in Velden, mag eindelijk gaan uitbreiden. Afbeelding: Lé Giesen

Velden / Schandelo - De Veldense ondernemer Wout Heijmans verwacht dit jaar te kunnen starten met de bouw van de uitbreiding van zijn bedrijf Taurus, zo zegt hij tegen De Limburger. Ook wil hij met het nieuwe college dat na de verkiezingen in maart aantreedt in overleg over de bouw van vijf bioscoopzalen in Velden.

Heijmans kreeg in 2015 al groen licht voor de uitbreiding van zijn bedrijf, nu zijn de plannen concreet en de financiering rond.

Speelparadijs
In september 2019 moet de uitbreiding die voorziet in onder andere trampolinehal, acht escaperooms, klimwanden en kinderspeelparadijs klaar zijn. Ook voorziet het plan in een uitbreiding van de bowlingbanen, arcadespellen en een sportcafé annex restaurant naar Amerikaans voorbeeld. In 2020 of 2021 staat fase twee van de uitbreiding op het programma.

Indoorkartbaan
Dan wil Heijmans werk maken van de komst van een indoorkartbaan en vijf bioscoopzalen. Dat laatste ligt gevoelig, het Venlose college is altijd faliekant tegen een bioscoop buiten het Venlose centrum geweest en wees daarbij op de stadsvisie waarin een en ander is vastgelegd. Heijmans ziet dat de afgelopen jaren echter verschillende keren is afgeweken van de stadsvisie bij andere bouwplannen. Hij wil met het nieuwe college dan ook in gesprek om alsnog te komen tot een bioscoop in Velden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen