Fysiotherapeut geschorst na seksuele relatie met patiënte

Print
Fysiotherapeut geschorst na seksuele relatie met patiënte

Afbeelding: iStock

Sittard - Een fysiothe­rapeut uit Sittard is voor zes maanden geschorst als zorgverlener, vanwege 'grensoverschrijdend gedrag'.

Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bekendgemaakt. De fysiotherapeut is daarnaast nog zes maanden voorwaardelijk geschorst, met een proeftijd van twee jaar. Dat is besloten door het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg in Eindhoven.

Seksuele relatie
De fysiotherapeut werkte sinds 2010 in deeltijd voor een instelling voor GGZ en verslavingszorg. Een maand nadat de behandeling van een vrouw (van in totaal vijf sessies) gestopt was, kreeg hij in de zomer van 2017 een korte seksuele relatie met haar, blijkt uit de uitspraak. Volgens het tuchtcollege had hij moeten weten dat zij op dat moment nog steeds (zij het op een andere locatie) patiënt was bij de GGZ-instelling.

Klacht
De vrouw diende een klacht in bij de instelling, nadat ze had ontdekt dat de fysiotherapeut zijn relatie met een andere vrouw nog niet had verbroken. De GGZ-instelling ontsloeg hierop de fysiotherapeut op staande voet, in augustus 2017. In de personeelsregels van de instelling staat dat persoonlijk contact met (ex-)patiënten niet is toegestaan.

Het tuchtcollege oordeelt dat de fysiotherapeut zich ‘zeer verwijtbaar’ heeft gedragen. Temeer omdat hem bekend moest zijn dat de instelling zich toelegt op behandeling van psychisch zeer kwetsbare patiënten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →