Maastricht eist tonnen terug van oud-bestuurders Winterland

Print
Maastricht eist tonnen terug van oud-bestuurders Winterland

Afbeelding: De Limburger

De gemeente Maastricht vordert ruim drie ton terug van de oud-bestuurders van Winterland Maastricht. Het betreft openstaande schulden over de edities 2001 tot 2010.

Om het geld terug te krijgen is inmiddels beslag gelegd bij de oud-bestuurders Maurice Schoenmaeckers, Ger Tielemans, Johan Ropers en Zvonko Gibbels. Dat bevestigt een gemeentelijk woordvoerder.

Heimelijk
Maurice Schoenmaeckers is al maanden in het nieuws omdat hij heimelijk betrokken zou zijn bij de organisatie van het huidige winterfestijn, Magisch Maastricht. Schoenmaeckers’ huidige rol zou verborgen moeten blijven juist vanwege deze nog openstaande schuld.

De Stichting Winterland werd in november 2010 failliet verklaard. De schuld op dat moment was 332.257,49 euro aan onbetaalde precario, leges en energiekosten.

Vul hier een omschrijving van de foto in.

Schikking
De curator trof een schikking met de oud-bestuurders, maar de gemeente bleef met lege handen achter. In april 2015 werd het faillissement opgeheven, waarna de gemeente zelf een onderzoek instelde. Bekeken werd of een civielrechtelijke vordering nog kans van slagen had. Dat onderzoek werd in de zomer van 2017 afgerond.

Besloten is nu om alsnog achter het geld aan te gaan door de oud-bestuurders hoofdelijk aansprakelijk te stellen. Om het eventueel te halen geld veilig te stellen is alvast beslag gelegd op diverse bezittingen.

Van de bestuursleden was woensdag alleen Johan Ropers bereikbaar. Hij gaf geen commentaar.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →