Sjefke Vaeren voor #carnavalvrij in Den Haag

Print
Sjefke Vaeren voor #carnavalvrij in Den Haag

Afbeelding: ED

Verbaasde blikken in het hartje van politiek Den Haag. Een polonaise op het plein voor de Tweede Kamer? ,,Kijk dat is die Sjefke van Bavaria die vrije dagen met carnaval wil", wijst een omstander.

Het is net lunchtijd als de groep van 200 carnavalsvierders een eigen feestje bouwt in de Hofstad. De 170.478 handtekeningen voor vrije dagen met carnaval zijn in ontvangst genomen door Kamerleden Klaas Dijkhoff, Martijn van Helvert en Lilianne Ploumen.

Stemming
Dweilorkest Gooz Hool Band uit Aarle Rixtel heeft de stemming er goed in. Al gauw sluit een sliert Hagenezen aan in de polonaise. Chinese toeristen leggen het tafereel vast met hun telefoon.

Een groep van 200 carnavalsvierders is met Sjefke Vaeren mee naar Den Haag afgereisd om de regering er van te overtuigen dat twee dagen vrij met carnaval echt nodig is. Drie volle bussen met daar achteraan een vrachtwagentje met bierkratten. Daar zitten geen flesjes in maar stapels ondertekende petities.

Reclamecampagne
Het is de climax van de als grap bedoelde reclamecampagne van de Lieshoutse brouwer, #carnavalvrij. "Broeders en zusters. Carnaval verbroedert. Vergeet niet mekaar af en toe lekker vast te pakken", roept Björn van der Doelen alias Sjefke het volk toe. En ter afsluiting: "Houdoe en bedankt!"

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →