Producent pikt afwijzen ‘De Wilde Boerderij’ Bergen niet

Acteur Harry Piekema (l) oefent met trekpaarden voor de film De Wilde Boerderij.

Acteur Harry Piekema (l) oefent met trekpaarden voor de film De Wilde Boerderij.© De Limburger/Stefan Koopmans

Filmproducent EMS pikt het niet dat Bergen niet meer mee wil betalen aan de film De Wilde Boerderij. Volgens de producent heeft de gemeente geen goede redenen om de afspraken over de film niet na te komen.

Jos Bouten

Dat blijkt uit de reactie van EMS op de aankondiging van Bergen dat het de stekker uit het filmproject trekt. Bergen zou drie ton bijdragen aan De Wilde Boerderij.BekendheidDe bioscoopfilm zou Maaspark Well en Nationaal Park Maasduinen nationale bekendheid moeten geven. EMS produceerde ook de succesvolle film over de Oostvaardersplassen en vertoont binnenkort De Wilde Stad, een film over Amsterdam. Na het vertrek van de vorige wethouder Ben Buiting en het aantreden van Antoon Splinter kwam de wind ineens uit een heel andere hoek; Splinter ziet de film niet zitten.

ProductenVolgens EMS spreekt Bergen onterecht over ‘een natuurfilm over het leven op een boerderij’. De Wilde Boerderij is, zegt producent André Janse, veel meer dan dat. De film draagt bij aan de bekendheid van Maasduinen en zorgt voor meer bezoekers. Naast de film bestaat het ‘pakket’ uit lesmateriaal, een online platform, een kindertelevisieprogramma en er komen allerlei ‘Wilde-boerderijproducten’ op de markt.

Alles gedaanBergen zegt dat het er alles aan heeft gedaan om andere partijen mee te laten betalen, zoals de provincie Limburg en een vastgoedsponsor. EMS bestrijdt dat. Door getreuzel van Bergen komt er geen geld van de provincie. EMS heeft zelf, aldus Janse, de contacten met de vastgoedsponsor onderhouden.

De gemeente denkt niet dat de film eind dit jaar in de bioscoop draait, zoals de bedoeling was. Volgens EMS is het maken van een film een kwestie van lange adem. Er is volgens de producent al veel geld uitgegeven aan de voorbereiding.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee