Nieuwe obstacle run bij de Asseltse Plassen

Print
Nieuwe obstacle run bij de Asseltse Plassen

Het gebied rond de Asseltse Plassen. Afbeelding: Bing Maps

De Ultimate Warrior Obstacle Run. Onder die naam vindt in het eerste weekeinde van september een obstakelloop plaats bij de Asseltse Plassen. Een initiatief van twee Roermondenaren.

De Asseltse Plassen zullen in het eerste weekeinde van september het decor vormen van een nieuwe obstacle run in de gemeente Roermond. Het evenement draagt de naam Ultimate Warrior Obstacle Run en komt uit de koker van Roermondenaren Barry Lutgens en Maikel Zeegers.

Fanatiek
Lutgens: "Zo’n anderhalf jaar geleden ben ik fanatiek gaan sporten en mee gaan doen aan obstacle runs. Tegelijkertijd organiseer ik ook al zes jaar lang het Op Dreef-festival in Roermond. Uiteindelijk ontstond het idee om beide zaken te combineren en zelf een obstacle run op te zetten. Aangezien Maikel en ik vaak hardlopen bij de Asseltse Plassen leek ons dat de ideale locatie."

De loop op 1 september kent vier verschillende afstanden, 7, 14, 21 en 28 kilometer en tal van obstakels. Op 2 september is er de Little Warrior Family Obstacle Run, waar kinderen van 9 t/m 15 jaar aan deel kunnen nemen onder begeleiding van een volwassene over een parcours van vijf kilometer.

Stormt
De vergelijking met Roermond Stormt, ligt op de loer, maar volgens Lutgens loopt die vergelijking mank. "Dat was hardlopen met tussendoor enkele obstakels. Bij ons evenement wordt het allemaal een stuk pittiger. Het is ook niet zo dat we deze run hebben opgezet omdat Roermond Stormt niet meer doorgaat dit jaar. De voorbereidingen zijn al veel eerder gestart."

Lutgens gaat voor de eerste editie uit van ongeveer vijftienhonderd deelnemers. De bedoeling is om het evenement jaarlijks terug te laten keren en elk jaar te variëren in de obstakels. Daarnaast is ook veiligheid een belangrijk thema. "De obstakels zullen voldoen aan de strengste eisen. Overal staat een vrijwilliger bij om te hulp te schieten mocht dat nodig zijn en overal waar ook maar een druppel water bij komt kijken staat iemand van de reddingsbrigade."

Staatsbosbeheer
Om gebruik te kunnen maken van het gebied rond de Asseltse Plassen is overlegd met Staatsbosbeheer en verschillende grondeigenaren. Lutgens: "Die gesprekken verliepen erg positief en iedereen was erg te spreken over het plan. Ook de gemeente is blij met een dergelijk evenement en verleent alle medewerking. Alles verloopt voorspoedig."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →