Handbalsters BFC stunten met plek in kwartfinale beker

Print
Handbalsters BFC stunten met plek in kwartfinale beker

Afbeelding: iStock

De handbalvrouwen van Anytime Fitness/BFC hebben woensdagavond voor een enorme stunt gezorgd door de kwartfinales van het bekertoernooi te bereiken.

Eerstedivisionist Kwiek werd in Beek met 28-27 verslagen.

De vreugde na afloop was niet eens bijzonder groot in de goedgevulde sporthal De Haamen. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is dat een tweededivisionist de kwartfinales haalt. "Dat komt door het slechte spel", probeerde trainster Karin Damoiseaux de zuinige viering te verklaren.

Want bij BFC zijn ze verwend dit jaar. De vrouwen regeren in de tweede divisie met harde hand en staan op de drempel van promotie. Ze verloren nog geen wedstrijd. Nu mocht de ploeg proberen te stunten tegen het één niveau hoger acterende Kwiek uit Raalte.

Tegenstand
"We wisten dat het kon, maar we krijgen in de competitie nauwelijks tegenstand en dat zag je wel terug. We hadden veel moeite met het offensieve spel van Kwiek en maakten ontzettend veel fouten. Maar we bleven scoren. En Kwiek niet. Dat was het verschil." In de slotfase - toen Kwiek de marge terugbracht van vijf naar een - werd het nog even billenknijpen, maar de thuisploeg hield stand. 

Drie x Limburg
Er zitten nu drie Limburgse ploegen in de kwartfinales, want dinsdag plaatsten ook Venlo en V&L zich bij de laatste acht.