Miljonair en kasteelheer Azimi lonkt naar Roda JC

Salar Azimi met echtgenote.© Marc Herremans

Behalve Aleksei Korotaev heeft ook een andere gefortuneerde zakenman interesse in Roda JC. Zijn naam: Salar Azimi.

Roel Wiche

Deze miljonair is van Iraanse komaf, kwam als asielzoeker naar Nederland en verplaatst zich onder meer in een Lamborghini.

De flamboyante Nederlands-Iraanse miljonair Salar Azimi (35) heeft inmiddels een gesprek in Kerkrade gevoerd. Hij was woensdagavond aandachtig toeschouwer bij de wedstrijd Ajax-Roda. Frits Schrouff, eigenaar van Roda, bevestigde dat hij met deze mogelijke investeerder had gesproken. "We hebben een onderhoud gehad. Dat gaf me een positief gevoel."

AsielzoekerAzimi kwam op dertienjarige leeftijd als asielzoeker met zijn familie vanuit Iran naar Europa. Daar klom hij op tot een geslaagd ondernemer die pronkt met zijn rijkdom. Azimi maakte snel fortuin in de telecombusiness en opende een hotel. Hij woont in een kasteel in het Zeeuws-Vlaamse Aardenburg en rijdt in snelle auto’s, zoals een zilverkleurige Lamborghini van een half miljoen euro. Ook deed hij mee aan de Belgische real life soap The sky is the limit. Vorig seizoen dook hij plots op bij NAC, waar hij de spelers een promotiepremie van ruim een ton in het vooruitzicht stelde.

PaardenHet is niet duidelijk hoe verregaand de interesse van Azimi in Roda is. Hij lijkt op meerdere paarden te wedden. Deze week flirtte hij ook nadrukkelijk met KV Oostende. De puissant rijke eigenaar van Oostende, Mark Coucke, wil de club zo snel mogelijk verkopen, omdat hij de nieuwe baas wordt van Anderlecht. Deze donderdag zou hij bekend maken wie Oostende overneemt.

KaartenOok Schrouff houdt zijn kaarten voorlopig tegen de borst. De eigenaar zegt dat behalve Azimi er ook "andere partijen in beeld zijn." De Roda-eigenaar houdt ook de deur voor Korotaev nog steeds open, maar veel geduld heeft hij niet meer. "Aleksei moet zich dan wel vlug melden. De hele zaak rond hem duurt lang, het moet niet steeds weer uitstel worden."

Korotaev zag recent zijn celstraf van drie jaar omgezet worden in een boete van enkele duizenden euro’s. Hij heeft zijn paspoort terug, maar mag Dubai nog niet verlaten. Hij is een beroepszaak gestart, in een poging zijn volledige onschuld te bewijzen.

Succesvolle asielzoekerAzimi kwam in 1995 op zijn dertiende als asielzoeker naar Nederland. Zijn ouders ontvluchtten Iran omdat ze te weinig toekomstmogelijkheden zagen voor hun zoons Salar en Sasan, zo vertelde hij vorig jaar aan Trouw. Na drie jaar kregen ze een permanente verblijfsvergunning. De in Zeeuws-Vlaanderen woonachtige Salar en Sasan volgden een hbo-studie.Naar eigen zeggen had Azimi al van jongsaf aan de droom om rijk te worden en zakelijk op eigen benen te staan. De broers begonnen hun ondernemersloopbaan met een gsm-winkel in Sluis. Daarna ging het hard met investeringen in winkels, vastgoed en horecagelegenheden waaronder een partyboot."Dat het ons goed gaat, laten we graag aan de buitenwereld zien", verklaart multimiljonair Salar Azimi in Trouw. "Dat is in het calvinistische Nederland niet gebruikelijk. Maar wij zijn met niets begonnen en hebben alles netjes en legaal opgebouwd."In 2013 riep omroep Powned de broers uit tot de meest succesvolle asielzoekers van Nederland. Volgens het financiële tijdschrift Quote hebben de Azimi’s zich al een paar keer verongelijkt gemeld omdat ze niet zijn opgenomen in de jaarlijks door het blad gepubliceerde lijst van rijkste Nederlanders. De financiële positie van de broers is echter allesbehalve doorzichtig, zo concludeerde Quote.Vorig seizoen beloofde Salar Azimi de Bredase voetbalclub NAC een premie van 110.000 euro bij promotie naar de eredivisie. Ook schonk hij gratis bier en champagne voor de fans. Najaar 2017 werd Azimi ook genoemd als potentiële geldschieter van eerstedivisionist FC Dordrecht.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal