Lex Uiting krijgt eigen tv-programma bij BNNVARA

Print
Lex Uiting krijgt eigen tv-programma bij BNNVARA

Afbeelding: ANP Kippa

Tegelen - Tv-presentator en radio-dj Lex Uiting krijgt later dit jaar voor het eerst een eigen programma op NPO 3. Voor Lex Lokaal trekt hij de provincies in voor bijzondere verhalen.

Uiting, bekend van Rambam en 3 op Reis Midweek: "In elke aflevering (zes in totaal, red.) pakken we een thema als ‘de liefde’ beet en trekken we de streken en provincies in. We zien bijvoorbeeld een man van 89 jaar uit een heel klein dorp, die gaat trouwen en kijken vervolgens hoe de crossers uit de Achterhoek met de liefde omgaan."

Knotje
Het BNNVARA-programma Lex Lokaal is een programma-idee van Uiting zelf.  "Een keer bewust niet met de bril van de Randstedelijke hipheid waar we op tv telkens doorheen kijken; de jongens met de knotjes en de latte macchiato’s. Het echte leven vindt misschien wel plaats in bijvoorbeeld Noord-Groningen. En we gaan die streken echt verkopen met mooie droneshots. Bijna als een visuele ansichtkaart." Lex Lokaal gaat volgens de presentator vanaf september de buis op.

Nao 't Zuuje
De presentator en 3FM-dj boekt momenteel veel succes met zijn documentaire Nao ’t Zuuje over carnaval – of vastelaovend – in Venlo. Hij was daar, zijn geboortestad, vorig jaar Prins Carnaval. De film trok reeds 30.000 bezoekers naar de bioscoop. De documentaire wordt donderdagavond in een verkorte versie uitgezonden door BNNVARA op NPO 3 om 21:45 uur.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →