Vergeet je thermolegging niet: het wordt koud met carnaval

Het regent confetti

Het regent confetti© Le Giesen

Veel bier, een iets te luchtig kippenpak en een overdosis aan enthousiasme zouden wel eens garant kunnen staan voor een flinke golf zieken na het vastelaovendweekend. Het wordt namelijk best koud.

Weerplaza

Niet extreem koud, maar koud genoeg om voorzorgsmaatregelen te nemen. In onze provincie worden door de koudevoorspellingen zelfs steeds meer warme dierenpakken verkocht, blijkt uit een rondgang langs enkele carnavalswinkels.GevoelstemperatuurGa je met kinderen naar de optocht kijken? Kleed ze dan warm aan. Vergeet jezelf ook niet; door alle alcohol kan je je de buitentemperatuur wel eens overschatten en flink kou vatten. Gemiddeld genomen wordt het komend weekend overdag zo'n graad of 5, 6 in Limburg. De gevoelstemperatuur ligt echter lager: rond de 1 à 2 graden, meldt WeerPlaza. 's Nachts gaat het vriezen, en dan ligt de gevoelstemperatuur ook enkele graden lager. Zaterdag en zondagOfficieel begint vastelaovend op zondag. Maar wie zaterdag al wil opwarmen, kan een grotendeels zonnige dag verwachten met temperaturen rond de 3 graden overdag, maar ook hier voelt het een stuk kouder aan. Zondag wordt het nat. Er valt regen en (natte) sneeuw en er is slechts 20 procent kans op zon. De temperaturen liggen overdag rond de 5 graden. 's Nachts koelt het flink af.Maandag en dinsdagMaandag en dinsdag schijnt het zonnetje weer. Er kan een enkele (winterse) bui vallen, maar meestal is droog. De temperatuur ligt overdag op zo'n 5 graden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee